Viktigt meddelande ang nytt klubbområde!

Boka in tisdag 10 oktober kl 17!

Som alla vet vid det här laget är det väldigt svårt att komma framåt när det gäller nytt klubbområde. I det senaste mötet med Umeå kommun/MEX blev det också tydligt att vårt ärende inte kommer att prioriteras på grund av resursbrist. Det är tydligt att vi inte kommer att erbjudas något som har den närhet till centrum som vårt område på Ön har, Umeå växer och många trycker på och tillgången till mark är begränsad. Ett besked var också att kommunen inte skjuter till pengar för att iordningställa mark, förutom det investeringsbidrag som går att söka från Umeå fritid. Det innebär att mark som kräver stor insats blir mycket kostsamt för UBHK. Styrelsen bedömer att för att komma framåt behöver vi ta saken i egna händer och försöka köpa mark. Det vi då främst säkrar är det högst prioriterade målet om långsiktighet, äger vi marken kan ingen vräka oss!

Vi har nu tittat på ett objekt Högskuru 10, vi bedömer att det har stor potential, tillräckligt med mark och ett hus som kan fungera från dag ett som klubbstuga. Nackdelen är att det ligger en bit utanför centrum, men i jämförelse med andra klubbar som finns i större städer är det inte ett orimligt läge.
https://ludvig.se/fastigheter/gard-med-ca-13-ha-mark-i-hogskuru-umea

Det är ett stort beslut som ska fattas av medlemmarna gemensamt, vi har därför bokat visning av fastigheten på tisdag 10 oktober kl 17. Alla medlemmar i UBHK är välkomna att vara med på visning!

(Mail till styrelsen@ubhk.se vid frågor)

Du gillar kanske också...