HUG: Hundägarutbildning

Hundägarutbildning
En av brukshundklubbens uppgifter är att arrangera kurser för hundägare. Som medlem i brukshundklubben har du möjlighet att ta del av vårat kursutbud, med välutbildade instruktörer och med genomtänkta upplägg. Medlemskapet innebär att vi inte betalar moms på kursverksamheten och kan därför hålla låga kursavgifter. Här kan du läsa mer om SBK’s policy och utbildningstanke riktad till hundägare.

På den här sidan anslås vilka hundägarutbildningskurser som planeras av Umeå brukshundklubb. Kurserna administreras av Studiefrämjandet som annonserar och bjuder in till kurserna. Vi lägger ut inbjudan här på hemsidan i flödet och på FB.


Valpkurser
De valpkurser vi erbjuder innehåller den grundläggande kunskap som en hundägare behöver ha för att kunna uppfostra sin hund till att bli allmänlydig. Det handlar om relationen med hunden, förstå vem hunden är, hur hunden lär sig, inlärning av olika allmänlydnadsmoment, lagar och förordningar och annat. Det är hundägaren som ska lära sig att träna hunden och hundens ålder är av mindre intresse – men det är förstås alltid bäst om utbildningen börjar så tidigt som möjligt i hundens liv.

Allmänlydnadskurser
Det tar tid innan en hund är väluppfostrad och allmänlydig. Det kräver mognad att klara alla störningar som finns i samhället. Hunden behöver många träningstillfällen tills den blir en vuxen och stabil. Allmänlydnad är också en färskvara som fordrar övning under hela hundens liv. I vårat kurser får du lära dig metoder för att skapa en bra relation med din hund och fungerande tillvaro hemma och ute i samhället.

Öppna träningar, miljöträning och hundmöten
Hundägarutbildningen bjuder regelbundet in till öppna träningstider antingen på Ön, i Loboohallen eller i Brännlandshallen (Zoo.se hallen). Då tränar vi kontakt, hundmöten på ekipagets nivå, samspel och samarbete. Träningstillfällena är under ledning av HUG-representanter, men vi hjälps åt att lägga upp träningen på ett lämpligt sätt. Eventuell avgift står i respektive anmälningsformulär, och betalas med Swish på plats.


Vid frågor så kan du maila oss på: hug@ubhk.se