Lydnad

Att träna lydnad med sin hund är viktigt för både hund och människa. Det underlättar i vardagen och stärker banden mellan hund och ägare – och det kan dessutom vara väldigt roligt!

Det är mycket enklare att leva med en hund som uppför sig väl. Hunden blir lättare accepterad av omvärlden om den kan följa enkla kommandon och bete sig sansat i mötet med andra människor och djur. Då kan den oftare följa med dig i din vardag, till mataffären, på café, på semester, till lämning på dagis och på släktkalas. Det finns också situationer då vardagslydnad kan vara skillnaden mellan liv och död. Om din hund inte kommer när du ropar kan den i värsta fall springa ut i trafiken och bli påkörd av en bil eller på annat sätt råka illa ut.

En kurs i grundlydnad är alltså en väldigt bra investering och en förutsättning för att ni ska kunna dela vardagen på ett bra sätt.

Lydnad – inte bara krav!
Lydnad är inte bara krav och allvar, det kan vara kul också. Känslan när du och hunden har den där riktiga kontakten är fantastisk. Väljer du att börja med tävlingslydnad hamnar fokus på hur det önskade kommandot utförs. Hunden ska glatt, villigt och snabbt utföra de olika moment som ingår. Lydnad kan man träna och tävla med alla hundar och det går lika bra att träna i stan som på landsbygden.

Träna lydnad för tävling
Att träna vardagslydnad kan rekommenderas för alla hundägare. Även att träna lydnad för att tävla är roligt och spännande, men det är mer tidskrävande. Det handlar mycket om att träna kommandon och upprepa olika moment tills de utförs felfritt. Du kan läsa mer om lydnad HÄR.


På gång:

 


Vid frågor så kan du maila oss på: lydnad@ubhk.se