Poängsystemet

Umeå Brukshundklubb har ett belöningssystem för sina instruktörer

  • Att ta del av förmåner genom poängsystemet gäller alla som håller kurser – även de som inte gått instruktörsutbildning. Dubbla poäng ges dock till de som håller valpkurs eller kurs i allmänlydnad.
  • Antingen betalar ni själva, ger/mailar kassören kvitto och får pengarna tillbaka av klubben, eller så skickar ni fakturan till kassören som betalar kursen/litteraturen. (Det behövs dock ett godkännande av er ”VG boss”)
  • Inga pengar behöver dock utbetalas av er eller klubben om ni tänkt använda era poäng till en kurs eller utbildning som arrangeras av UBHK. I sådana fall behövs bara summan och vilken kurs det gäller. (Då görs en intern bokföring så att kostnaden hamnar på klubben och intäkten hamnar på rätt verksamhetsgrupp.)

Kassören kommer inte att ha koll på hur många poäng folk har, utan det är VG bossens ansvar.

POÄNGSYSTEM

1 poäng motsvarar 1 krona. Det som ersätts via poängsystemet är hundlitteratur, kursavgifter för vidareutbildning samt hyra för Loboohallen eller Zoo.se hallen för vidareutbildning.
50 poäng/studietimme delas ut vid kursverksamhet upp till 36 timmar.
100 poäng/studietimme delas ut vid kursverksamhet över 36 timmar.
Specialfall: Privatlektion 150 poäng/klocktimme (ingår ej i studietimmarna)

Poäng som inte tagits ut inom 3 år förfaller.(avräknas bakifrån 31/12)
Poäng delas ut till instruktör för kurs med minst 5 deltagare.
Om två instruktörer håller kurs tillsammans krävs 10 deltagare för att båda ska få full poäng. (Vid färre deltagare delas poängen)

Den som vill använda poäng till att betala kurs eller litteratur: Kolla med den som är poängansvarig hur mkt poäng som kan tas ut, den personen bokför uttaget i loggen samt meddelar kassör som bokför internt eller betalar ut. Om poängen inte räcker till hela summan betalas resten in till klubben.

Den som vill använda poäng till att betala hyra i någon av hallarna:
Kolla med den som är poängansvarig hur mkt poäng som kan tas ut, den personen bokför uttaget i loggen samt meddelar kassör och bokningsansvarig för hallen