Öppet brev angående medlemsärendet

Det har kommit en del reaktioner på styrelsens beslut att stänga av en medlem från nyttjande av hallarna. Vissa menar att styrelsen har gjort helt fel, inte borde ha agerat alls, har kränkt och hängt ut en enskild medlem, att informationen varit så dålig att det inte gått att förstå vad som varit tillåtet och inte. Andra menar att styrelsen agerat för sent och för mesigt. Ja, rätt eller fel – vad är då anledningen till att styrelsen agerat?

Hela klubbens verksamhet bygger på att vi har verksamhetsgrupper som tar ansvar för sin gren, utbildar, utvecklar, anordnar träning och tävling. Verksamhetsgrupperna lägger oräkneliga ideella timmar och är själva fundamentet för vår förening. Vi har våra servicegrupper för träningshallarna och Plan och material som gör det möjligt för oss att träna och tävla, de lägger också många helt ideella timmar för klubbens gemensamma bästa.

Om föreningen tillåter att man organiserar verksamhet enbart med syftet att nyttja träningshallarna till lägsta möjliga pris, på de mest attraktiva tiderna, utan vilja att kommunicera med berörda VG eller bidra till klubbens gemensamma via ideella insatser, kommer vår förening på sikt att vittra sönder.

Självklart kan det finnas synpunkter på att den verksamhet en VG erbjuder inte passar just mig/mina kamrater, då bör man ta kontakt med berörd VG och lämna synpunkter och konstruktiva förslag.

Det kan också vara så att all information inte är helt glasklar trots att alla gör sitt bästa. Då är vi tacksamma för förbättringsförslag, men ingen tjänar på att man använder det som argument för att hitta kryphål.

Det som gäller för hallarna är:

  • Den som bokar är ansvarig för att regler följs och ska själv vara närvarande.
  • Enskild medlem kan bara boka via en användare/e-postadress.
  • Om kontroll av medlemskap görs ska den som bokat lämna ut namn och medlemsnummer på dem som tränar i hallen vid det tillfället.
  • Privata studiecirklar är inte tillåtna i föreningens lokaler, studiecirklar ska vara i föreningens regi.
  • I det fall man är osäker på vilka regler som gäller ska ansvarig för träningshall eller VG kontaktas.
  • ”prova på en gång utan medlemskap” gäller inte längre då det missbrukats och visat sig vara svårt att kontrollera.

Det har varit ett smärtsamt uppvaknande att inse att det av vissa satts i system att missbruka det förtroende alla medlemmar har fått för att verka för hela föreningens bästa. Det har lett till en skärpning av reglerna och att utökade kontroller behöver göras vilket ingen egentligen önskar.

Till sist; vi är en helt ideell förening, vi har inga anställda som städar eller underhåller material eller är proffs på kommunikation. Vi gör vårt bästa och hoppas att alla vill bidra till att vår förening kan fortsätta att utvecklas.

Med detta sagt kommer styrelsen inte att vidare kommentera ärendet eller svara på mejl i frågan.

Styrelsen, Umeå Brukshundklubb

Du gillar kanske också...