Till alla medlemmar

Verksamhetsåret går mot sitt slut och årsmötet närmar sig. Vill du vara med och driva klubben framåt? Klubben står inför en spännande framtid med nya klubbområdet och sjudande verksamhet.

Valberedningen står nu i startgroparna för att samla in förslag på personer till klubbens framtida styrelse. Vi behöver din hjälp att hitta lämpliga kandidater. Är du intresserad av att engagera dig eller känner du någon som skulle vara intresserad?

Hör av dig till någon i valberedningen!

Senast 15 november ska valberedningen presentera sitt preliminära förslag på styrelse för 2025.

 

Ser fram emot att höra från er!

Valberedningen: Erica Svanered, Susanne Granberg och Susanne Högdal

 

Vad innebär det att vara med i styrelsen?

Styrelsen ska sätta upp mål för verksamheten och med gemensamma krafter driva föreningen mot uppsatta mål. Styrelsen arbetar alltid på uppdrag av medlemmarna och försöker ha en god dialog. Styrelsens ledamöter har en helhetssyn på föreningens verksamhet där alla olika verksamhetsgrupper är lika viktiga.

Man lär sig mycket om organisation, ledarskap, demokrati, föreningskultur mm vilket man har nytta av rent generellt i livet!

Alla styrelsemedlemmar brukar bli tilldelad en verksamhetsgrupp som man blir kontaktperson för. Utifrån intresse och tidigare erfarenheter finns möjlighet att ta eget ansvar över andra ansvarsområden.

Samtliga styrelsemedlemmar förväntas vara med på styrelsemöten och bidra till agendan så att rätt frågor diskuteras. När agendan kommer förväntas man läsa igenom den och eventuellt ta reda på mer, så att man kommer väl förberedd på mötet.

Har du aldrig arbetat i en styrelse förut? Du kan få utbildning och stöd av en mentor som kan lotsa dig in i arbetet!

Roller

Ordförande leder och fördelar, kallar till möten, ser till att fördela ordet och att alla kommer till tals, ansvarar för att fattade beslut genomförs och är föreningens ansikte utåt.

Vice ordförande tar över när ordinarie ordförande inte närvarar och bör därför vara insatt i verksamheten och styrelsearbetet

Sekreteraren för protokoll och att dessa skickas ut och arkiveras. Har ett nära samarbete med ordförande för att… … bevaka att beslut verkställs … upprätta dagordning … kalla till möten

Kassören ansvarar för föreningens ekonomi, är firmatecknare tillsammans med ordföranden och ansvarar för att… … ekonomiska transaktioner genomförs till och från föreningen … det bokförs … dokument lämnas till myndigheter som t.ex. skattemyndigheten … ger styrelsen ekonomisk redovisning vid styrelsemöten

Ledamoten har en beslutande roll och blir ofta tilldelad uppdrag. Tillsammans med övriga i styrelsen samarbetar en ledamot för organisationens bästa.

Suppleanten ersätter en ordinarie ledamot som inte närvarar – endast i dessa fall har suppleanten rösträtt. En suppleant bör alltid vara med på styrelsemöten för att kunna ikläda rollen som ordinarier ledamot vid behov.

 

Valberedningen har i uppdrag att ge förslag till nya ledamöter som utgör en bra representation av medlemmarna och kan bidra till att utveckla föreningen. Valberedningen tar inte order från styrelsen utan verkar för medlemmarna.

 

Ovanstående finns som dokument HÄR
Mer att läsa finns på Svenska Brukshundklubbens hemsida

Du gillar kanske också...