Hoopers varje torsdag

Nu startar vi Hoopers i Umeå Brukshundklubb! Välkommen till ”prova-på träning” torsdag 13 juli kl 18:00 på Ön.

Hoopers är en rolig aktivering som verkligen passar alla, både hundar och förare. Det är ännu inte en etablerad tävlingsform i Sverige, men kommer att bli. Det går ut på att hunden ska kunna springa en bana som går genom bågar (hoops), runt tunnor, genom tunnlar och banan byggs i mjuka linjer, sporten är därför skonsam för hunden och passar även den äldre hunden. Föraren ska kunna utveckla sin kommunikation med hunden så att dirigering sker via röst och tecken, det innebär att sporten även passar förare med nedsatt rörelseförmåga.

Vi har precis bildat en liten verksamhetsgrupp, vi har köpt in material, vi har hägnat in ett område på ön (bredvid Nosework-ytan). Vi kommer att ha ”prova-på/öppen träning” varje torsdag kl 18, ingen anmälan behövs! Ta med gott godis eller den belöning din hund älskar och en portion nyfikenhet! Då det här är nytt för oss är de flesta nybörjare men vi hjälps åt! Vi planerar att ha organiserade träningar inomhus när den säsongen börjar och vi planerar kurs för utbildade instruktörer.

Så ta chansen att haka på redan från början!
Frågor kan ställas till VG sammankallande Karin Hentschel 073-8002348, karin.hentschel2@gmail.com

Du gillar kanske också...