Så var SM i Rallylydnad och Lydnad över med mycket fina prestationer och upplever sig över för UBHK’s ekipage

STORT, STORT GRATTIS TILL ER ALLA OCH EXTRA GRATTIS TILL HELEN OCH QROZZ (Finalister och 11:e plats bland lydnadseliten)! Ni är alla underbara förebilder på olika sätt och underbart att fått följa er på håll även om man fick föra detektivarbete då det var mycket svårt att hitta uppdateringar om hur det gick. Vissa av oss hade tur och fick lite uppdatering från plats med vissa fick vänta tills något kom upp på SBK-tävling.

Här kommer en sammanfattning från alla tävlande 🙂 och i samband med det……SUPER TACK Susanne Högdal för din reportage med alla tävlande! Du är ju en blivande reporter 🙂

Hur gick det då för våra lydnad och rallystjärnor på SM:et i Värnamo? ??
Sommaren var i Värnamo! I strålande sol avgjordes årets mästerskap, något som var kännbart för somliga av våra ovana norrländska ekipage. Sammantaget var arrangemang trevligt, men när det kom till information och resultatredovisningen fanns mer att önska, men den gemensamma känslan är ändå att man känner tacksamhet att någon tar på sig att anordna ett arrangemang som Lydnad/rally SM.
Nedan är berättelser från tävlingsförarna själva;
???? FRIDA OCH RÄSER: (tävlade sitt första SM)
– Jag och Räser är nöjda med våra dagar och har njutit av varje moment tillsammans.? Jag tar med mig glädjen att få heja fram fina träningsvänner och att få njuta av andras framgång.
???? BIRGITTA OCH ELISE: (tävlade sitt första SM)
– vilken lycka att få stå på startlinjen tillsammans på vårt första SM?? Äntligen! Rent poängmässigt lämnar det mer att önska, då vi gjorde många kostsamma missar. Är ändå supernöjd med vår prestation. vi åker hem med många nya erfarenheter i bagaget. Så inspirerande att se så mycket fin lydnad och uppleva det på första parkett. Stort tack alla nu som hejade på oss hemifrån och på plats. Nu är vi taggade till tusen och kommer igen nästa år.
???? HELENE OCH QROZZ (tävlade sitt 2:a SM)
-jag hade siktet inställt på final och dit kom vi! Så otroligt härlig känsla att få vara med när vi har tränat så mycket.
Pirrigt men samtidigt en härlig känsla att få göra det jag kämpat efter.
Aldrig förr har jag känt sånt sug från Qrozz att gå in på planen. Svansen gick som en hög pendel hela finalen. Han älskade läget. Har aldrig haft så mycket tryck i tassarna någonsin.
Pirret i min mage gjorde att jag glömde att hjälpa honom som jag borde ha gjort. T ex att jag sa ligg på inkallningen fast det var sitt och att jag glömde att visa honom riktningen till rutan med ögonen. Förlåt Qrozz?. Jag ska försöka bättra mig till nästa gång. Jag är så lycklig att ha en sån stabil och glad kille vid min sida. ???
Glömde att säga att vi kom på 11 e plats i finalen idag.
Min fina kille Qrozz är en så fantastisk kille. Stort tack till alla som hejat på oss!
???? MARINA OCH JAZZ: (tävlade sitt första SM)
-mina förväntningar på detta SM var att jazz skulle känna sig trygg i ringarna med mig. Att vi tillsammans skulle ha en jättefin känsla. Och som vi gjorde det ? jazz kändes precis som på träning & lyckan för mig känns obetalbar. När vi gick in i sista ringen kändes det redan som att våran känslomässiga seger var i hamn vilken också resulterade i en super härlig sista ring där vårat jobbigaste moment fritt följ ingick & där vi fick fina ord från domaren, att sista ringen på helgen skulle gå så här bra trodde jag nog aldrig, men som han levererar min Jazz. Vi slutade på en hedersvärd 30:e plats som inte räckte till final men jag är så glad & lycklig över detta mästerskap ? Alla runt om oss som vet hur mycket jag slitit med att få jazz trygg i miljö m.m förstår nog hur värt detta SM blev för oss. Nu vet vi både jag & jazz att vi fixar miljön runt ett mästerskap så nu är vi super taggade på fler fina tävlingar.
???? LOUISE OCH TESLA (Tävlade sitt första SM)
– äntligen dags att starta på vårt första SM! En härlig upplevelse tillsammans med Tesla och alla goda vänner och familj på plats. Tusen tack för alla hejarop och hållna tummar! Nöjd över att Tesla satte nya moment. Åker hem med massor av inspiration och längtar till nästa gång ??
??? ? CARIN, FANNY OCH NOVA
– jag åkte till SM med 2 helt olika hundar -Nova 9 år som tävlat mycket och detta var hennes andra SM. Hon älskar tävling och bryr sig inte alls om tävlingsmiljön är lite stökig. Och så Fanny 4 år som inte tävlat så mycket och är extremt störningskänslig.
Fanny klarade miljön förvånansvärt bra, hon höll ihop under loppen, om än på helspänn för att kunna kolla vart ljud och applåder kom ifrån. Hon höll ihop så pass bra att vi kom på delad 1:a plats på den ena av 2 kvalbanor och fick stå överst på pallen och springa ärevarv -det kändes stort! En första plats av de 100 bästa rallyhundarna i Sverige!?
På den andra kvalbanan var Fanny lite för mycket störd och okoncentrerad, så vi slutade på 8 p från en finalplats! Jag är enormt stolt över henne och att hon pallade trycket.
Nova var på topp och gjorde 2 fina kvallopp, lite småfel kostade bara lite poäng, men så gjorde hon en liten piruett vid sändande till kon och det blev dyrt -minus 40 poäng! Så vi slutade på 5 poäng från en finalplats. Men hon var härlig inne på planen och jag kunde nog känna att vi var i den berömda bubblan!
Vi har lite läxa att jobba på – Fanny måste miljötränas mycket mer och Nova får fortsätta att jobba på de små detaljerna och 100 % säkerhet i momenten. -plus skicka till kon då förstås! Det är faktiskt hennes favoritmoment och piruetten kom nog av glädje för att få göra det momentet.?
…..
Umeå brukshundklubb är stolta över att ha så många fina förebilder inom lydnad och rallylydnad. Grattis alla och lycka till med nästa mål, nästa tävling i sikte. ???
Text: Susanne Högdal och samtliga tävlanden
Foton: från tävlingsförarna själva

Du gillar kanske också...