Ny i klubben

Varmt välkommen till dig som är ny medlem i Umeå Brukshundsklubb (UBHK) eller du kanske funderar på att bli medlem? Hos oss finns människor i alla åldrar och med olika inriktningar, de som har sin första hund, de som vill jobba på vardagslydnaden tillsammans med andra, de som tävlar i olika grenar upp till SM-nivå etc. Det som förenar oss är kärleken till våra hundar. Du hittar också en härlig blandning av hundar, stora och små, renrasiga och blandraser, alla är lika välkomna.

UBHK är en helt ideell förening vilket innebär att det är medlemmarna själva som ansvarar för att det blir bra verksamhet, att våra lokaler och träningsplaner sköts med mera. Vi är organiserade så att en styrelse har ett övergripande ansvar, men det finns verksamhetsgrupper som själva tar ansvar för att driva och utveckla sin verksamhetsgren.

Vi har ett samarbete med Studiefrämjandet och kan på det sättet bedriva kursverksamhet, tipsa oss gärna om det är någon kurs du skulle vilja se!

Det du kan förvänta dig som medlem är att hitta ett sammanhang och träningskompisar i den gren du är intresserad av. Eller varför inte ”prova på” eller bara komma och titta på träning för att finna ut vad som passar dig och din hund? Vill du fördjupa dig i någon gren är ett tips att anmäla intresse som funktionär på tävling, då får du på nära håll se duktiga ekipage och träffa rutinerade förare. Här nedan får du guidning till hur du enklast hittar den information du söker.

Det vi förväntar oss av dig är att du bidrar till föreningen genom att hjälpa till när det behövs, på det sätt som passar dig. Du kanske är bra på administration eller gillar praktiskt arbete utomhus? Alla insatser behövs. Vi förväntar oss också att du bidrar genom att följa de regler som finns när det gäller bokning och nyttjande av träningshallar och redskap. Vi förväntar oss också att du bidrar till god föreningskultur genom att följa de policys Svenska Brukshundsklubben tagit fram.

Länk till värdegrund SBK          Länk till medlemskultur

Hitta på hemsidan

I flödet annonseras aktuella händelser allt eftersom. Ett mer omedelbart nyhetsflöde och möjlighet till direkt kommunikation, hittar du på klubbens Facebooksida. (En länk till den finns längst upp på sidopanelen – den runda FB-ikonen. Den fyrkantiga är en länk till UBHKs Köp&Sälj.)

Varje annonsering i nyhetsflödet märks med vilken verksamhetsgrupp annonsen tillhör och eventuellt vad för sorts evenemang det rör sig om. Dessa ”taggningar” samlas upp till respektive grupp under Kategorier på sidopanelen. Om du t.ex. klickar på Agility under Kategorier, får du upp allt som annonserats av verksamhetsgruppen Agility,

Toppanelen innehåller information om klubbens olika verksamhetsgrupper, styrelsen mm. Under ”Kalender & Anläggning” finns bl.a. Kalender där du snabbt kan bilda dig en uppfattning om vad som händer i klubben. Alla verksamhetsgrupper lägger in sina planerade aktiviteter i kalendern. ”Zoo.se hallen” och ”Loboohallen” innehåller info om de båda inomhushallarna och därifrån kan du länkas vidare om du vill hyra. (De länkarna återfinns även på sidopanelen)

VÄLKOMMEN!