Tillgång till hemsidan för verksamhetsgrupper

Vår nya hemsida har som ni vet både ett nytt utseende och nya funktioner. För alla verksamhetsgrupper finns det självfallet möjlighet till att kunna redigera sina egna sidor på hemsidan såväl som att ha dolda sidor för allmänheten, som enbart verksamhetsgrupperna kan läsa när de är inloggade på hemsidan.

I vår nedkortade FAQ nedan finns svar på de flesta funderingar som kan dyka upp. FAQ (Frequently Asked Questions) i sin helhet finns att läsa här.

Har du frågor som nedanstående inte ger svar på? Hör av dig till mig, Jennifer B, så garanterar jag snabbt svar såväl som att jag löser eventuella problem.

STEG-FÖR-STEG HUR EN VERKSAMHETSGRUPP FÅR REDIGERINGSBEHÖRIGHET:
1. Utse en person i gruppen som ska få behörighet att redigera era sidor.
2. Den personen får skapa ett konto på vår hemsida, vilket görs här.
3. När kontot är skapat så ska sammankallande för er VG maila mig som är webmaster, Jennifer B, och informera om att jag ska dela ut redigeringsbehörigheten till personen. Ange personens för- och efternamn.
4. Verksamhetsgruppens redigeringsbehöriga person loggar in på hemsidan.
6. Högst upp på datorskärmen finns då en text där det står ”Min webbplats”. Klicka där.
7. Då kommer ni till en ny sida, där det finns en flik till vänster som heter ”Sidor”. Klicka där.
8. Under ”Sidor” finns de sidor som tillhör er verksamhetsgrupp & som du kommer åt att redigera.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR:

Alla verksamhetsgrupper får utse 1 person som ska ha behörighet att redigera deras egna sidor. Den personen gör som vanligt och registrerar ett konto, sedan mailar sammankallande i respektive VG till webmastern och meddelar vilken person som ska ha den utökade behörigheten. För närvarande är det Jennifer B som ska kontaktas.
Den redigeringsbehöriga personen får tillgång till enbart den VG:s egna sidor. Det går med andra ord inte att av misstag råka redigera eller ta bort en annan sida. Det går inte heller att råka skada själva hemsidan på något sätt - alla kan känna sig trygga i att det nästan är omöjligt att göra fel - hemsidans inloggning med utökad redigeringsbehörighet är anpassad för att fungera även för dig som är nybörjare på Wordpress (sajten vår hemsida är baserad på).
Vi förutsätter inte att alla verksamhetsgrupper kan utse en redigeringsbehörig person som har tidigare erfarenhet av att arbeta med vårt verktyg Wordpress. Så stöter du på ett problem du inte reder ut, kontaktar du vår webmaster Jennifer B. Ingen fråga är för dum - du kommer lära dig att hantera Wordpress allt eftersom.

Du gillar kanske också...